Lívanečky s nuttelou a ovocem
Náš první krok k tomu udělat výborné lívanečky bude takový, že si připravíme:
- 2 lžičky oleje
- 1 jeden hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- 0,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžíce cukru
- 0,5 hrnku mléka
Nejprve od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh, poté žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka se žloutkem.
Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku. Lívanečky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.
Na usmažené lívanečky namažeme nuttelu nebo lotuskový krém a dozdobíme například borůvkami nebo banánem. Dle chuti můžete osladit ještě javorovým sirupem. Dobrou chuť!